Acayip Bir Makarna

Malzemeler:

  • Fiyonk makarna bir paket
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Yarım yeşil sivri biber
  • Yarım kırmızı biber
  • İstiridye mantarı 5 dilim
  • Bir çorba kaşığı eve yapımı taze salça
  • İki çorba kaşığı acı cin biberi turşusu suyu
  • Acı pul biber
  • Bir duble yeşil Efe rakı
  • Az tuzlu tulum peyniri
  • İki diş sarmısak

Rakıyı ince uzun bardağa koyun, su ve iki küçük buz ve su koyup hafifçe çalkalayın. Bir yudum alın, ardından da bir lokma tulum peyniri…

Bir kilo makarnayı daha önceden tencerede kaynatmaya başladığınız suya dikkatlice koyun ve tencerenin ağzı açık olarak haşlanmaya bırakın. Pakette 10 dakikada pişer diyor ama 20 dakikada pişti. Markasına göre değişebilir, arada bir kontrol edin pişerken.

İstiridye mantarı yaprakları üzelce yıkanacak, kurulanacak ve kesme tahtası üstünde ince dilimler halinde boyuna doğranacak, sonra da küçük kareler halinde kesilecek. Bunları uygun büyüklükte bir tavaya boşaltın. Ardından 5 kiraz domatesi yıkayın ve kesme tahtasında önce dörde sonra da daha ufak parçalara ayırın, tavaya ilave edin. Sırasıyla yarım yeşil biber ve yarım kırmızı biberi ufak ufak doğrayın, bunlara iki diş sarımsağı doğrayarak ilave edin. Hepsini tavaya aktarın.

Tavayı ocağa koyun. Bir yudum rakı aldıktan sonra, tavaya uygun bir miktar sızma   zeytinyağı ekleyin; az olmasın ama abartmayın da…Ocağın altını yakın.  Bu karışım makarnanın sosu olacak. Domateslerin ve mantarın salacağı su çekilmeye başlayıncaya kadar tavada orta ateşte tutun. Bu arada makarnayı kontrol edebilir, rakıdan yudumlar alabilir ve peynir yiyebilirsiniz.

Sos suyunu iyice çeker gibi olduğunda bir kaşık ev yapımı taze domates salçası ilave edin ve karıştırın. Sonra iki kaşık acı cin biberi suyu ilave edin, karıştırın ve suyunu çekinceye kadar ocakta tutun. Son anda acı 2 çay kaşığı kadar acı pul biberi ilave ederek hızla karıştırın ve ocağı kapatın. İsteyenler sosa tuz ilave edebilirler ama tuz iyi deniz tuzu olacak, öyle “akar akar akar” tuz değil!

Makarna haşlanınca bir süzgeçe boşaltın ve suyunu süzdürün. Asla soğuk su falan gezdirmeyin üstünde… Makarnanın suyu süzülürken boşalttığınız tencereye bir çorba kaşığı  kadar tereyağı koyarak kısık ateşe koyun. Tereyağının iyice eriyerek tencerenin dibine yağıldığından emin olun. Suyu iyice süzülmüş makarnayı tenceye aktararak tahta bir kaşıkla güzelce karıştırın. Bunu yaparken makarnayı hırpalamayın.  Sonra tencereye az bir miktar sızma zeytinyağı ilave edin. Tekrar karıştırın. Rakıdan bir yudum alıp, ardından peyniri de yuttuktan sonra ocağı kapatın.

Sosun tekrar cızırdar gibi oluncaya kadar ısıtın.

Tabağa makarnayı alın, üstüne de tavadaki sosun yarısını güzelce yerleştirin. İstiridye mantar soslu farfelle makarna

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Acayip Bir Makarna

  1. gül dedi ki:

    kırk yıllık yıllık fiyonk makarna oldu farfelle..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s