Peynirli Yumurta (başka bir çeşit)

Bazan evde olmak güzel oluyor.  Yağmur nedeniyle bahçede yapılacak pek bir iş olamadığından  dikkat  evdeki işlere yoğunlaşıyor haliyle. Sabah, uyanınca insanın dikkatinin en fazla yoğunlaştığı alanlardan birisi de (özel durumlar hariç) kahvaltıdır.

Oldum olası, rafadan yumurta yerken, ufak ufak kesilmiş peynir parçalarını yumurtanın içine doldurup yemeyi severim. Bu sefer bunu tavadaki yumurta ile denemek istedim.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta (organik olsa iyi olur ve buzdolabından çıkınca 5 dakika beklesin dışarıda)
  • Ufak küpler halinde kesilmiş kaşar veya tel peyir (yeteri kadar..)
  • Zeytinyağı (soğuk sıkma olsa iyi olur, yoksa sıcak da idare eder)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sosis

Peynir resimdeki gibi hazırlanacak yumurta 018

Bir çorba kaşığından daha az zeytinyağını tavaya koyun ve kızdırın. ardından yumurtayı kırın. Kabuklarıı götürüp çöpe atın, geri dönün. Şimdi yumurtanın beyazı pişmeye başlamıştır ve sarısı da kendini toplamaya başlamış gibidir. Spatulanın ucunu  (mutfak spatulası elbette)  yumurtanın sarısının tam ortasına batırıp yarın ve  çekin hızla. Bakın bakalım kesilmiş mi? Kesildiyse görünür zaten, aksi takdirde işlemi nazikçe tekrarlayın. İşlemi düzgün yaparsanız yumurtanın sarısı ikiye ayrılır gibi olur ama akmaz hafiften pişmeye başladığı için. Şimdi artık hızla ama nazikçe peynir küpcüklerini sarının içine yerleştirmeye başlayın. Hızlı olun, acele etmeyin. Her bir küpcüğü yarılan yerden yumurtanın sarısının içine yerleştirip ittirmek gerekir içeri ki yenileri de konabilsin.  Doldurabildiğiniz kadar doldurun dolma yapar gibi.  Hızlı olmayı unutmayın yalnız. Artan küpcükleri de oraya buraya serpiştirin beyazının üstüne hızlıca. Sonra tavaya bir kahve fincanından az  su ilave ediverin ve üstünü örtün.  Pişmeye bırakın.

yumurta 024

Arada bir kapağı açıp bakın ve arzunuza göre pişirin; sarısı katılaşmadan sevenler yerken ekmek banacaksa daha erken alabilirler ocaktan. Kapağı kapatmadan önce iki taraftan bıçakla yarılmış bir kaş sosisi de tavaya atabilirsiniz. Sosis ne olursa olsun  iyi bir şey değildir ama iyisinden bir kaç tane arada bir yenebilir.

yumurta 001

3-4 dakika içinde şöyle olabilir ki bu artık pişmiş durumda ve sarısı da katılaşmak üzere nerede ise.

Tavayı ocaktan alınca üstüne biraz deniz tuzu çekin değirmenden.  sonra da iri karabiber çekilecek ve tabağa alınacak.

Bir yandan ekmek kızartılabilir bunun  yanına pişerken. Beyaz ekmek yemeyin. Hiç bir faydası olmadığı gibi zararı vardır.

yumurta 025

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

4 Responses to Peynirli Yumurta (başka bir çeşit)

  1. sinanterek dedi ki:

    Ülen bu kadar lezzetli, güzel ve sağlıklı bir yiyecek tarifinin yanında sağlıksız sosisin işi ne?

  2. Mete dedi ki:

    Sosis dışında her şey harika. Türkiye’de ne yazık ki sosis yiyemez olduk..

  3. Selçuk Aytimur dedi ki:

    Ehh, ülkemiz böyle Mete bey, ne yazık ki

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s