Kendi Halinde Bir Erişte

Filiz Makarna tarafından üretilen yumurtalı makarna çeşitlerini çok severiz. Bu akşam IMG_0064büyük kızımız gene mutfağa girdi ve annesine yardımcı oldu. Tabakta görünen balık kısmını geçelim bizim mutfağın neredeyse ayrılmaz parçası olduğundan. Bu erişte tabakta görünen sardalyalara  veya daha altta görünen topan kefale de çok güzel  eşlik eder. Kefal konusunun hassas olduğunu ve her kefalin etinin yenmeyeceğini belirtip tarife geçelim.

  • Bir paket Filiz yumurtalı uzun erişte
  • tereyağı
  • zeytin yağı
  • domates püresi (İki büyük taze domatesten yapılmış olacak- bizimki bahçede yetişenlerden yapılmıştı)
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam reyhan (kurutulmuş)
  • öğütülmüş karabiber (yeterince)

Erişteyi haşlayın (biraz diri kalmalı) , suyu süzülmek üzere eleğe boşaltın. Asla üstünde soğuk su gezdirmeyin!

Makarnanın haşlandığı tencereye yeterince tereyağı ve zeytinyağı koyarak kızdırın. Domates püresini (veya rendelenmiş domatesi) ekleyin, üzerine rendelenmiş sarımsağı ve elinizle ufaladığınız reyhanı ekleyin. Bu sosu iki dakika kadar güzelce karıştırarak orta ateşte pişirin. Üzerine haşlanmış erişteyi ekleyin. Eriştelerin parçalanmamasına dikkat  ederek, sosu ve erişteyi güzelce karıştırın. Bir-iki dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra ocağı kapatın.

Tabağa aldığınız eriştenin üzerine taze köy peyniri serpiştirerek servis edin.

IMG_0063

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s