Kuşkonmazlı Omlet

Sabah kahvaltısı, imkan  bulunduğunda kuvvetli yenmesi gereken bir öğündür. Benim ekmek yediğim tek öğün de sabah kahvaltısı olduğundan, buna çok dikkat ederim. Bu sabah ne yapsam diye düşünürken aklıma buzdolabında bekleyen kuşkonmaz konservesi geldi ve kuşkonmazlı omlet yaptım.

Malzemeler :

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme değil) mısır unu
  • 1 çorba kaşığı süt
  • kolot peyniri
  • zeytin yağı

Bir yumurta (gerçek  köy yumurtasından bahsediyorum) çukur bir kapta mısır unu ve sütle birlikte çırpılacak. Karışım ne çok koyu, ne de çok sulu, yumurtayı tek başına çırptığımız zamanki gibi bir kıvamda olmalı.

Yumurta çırpma işi bitince gene uygun bir miktar kolot peyniri küçük küpçükler şeklinde doğranacak. Bir köşede beklesinler.

kuşkonmazÖte yandan bir sap (veya iki) kuşkonmaz bir cm boyunda doğranacak ve uygun büyüklükteki tavada kızdırdığımız zeytinyağında kavrulacak.  Kuşkonmaz konserve ise kurulamadan tavaya koymayın. Taze kuşkonmaz ile konserve kuşkonmazın tavada kızarma süresi de farklı olacaktır. Ben renkleri sararmaya başlayıncaya kadar kızarttım ama zaten konserve olduğu için hiç tavada tutmasam bile olurdu.

07042014(002)Kuşkonmazlar kızarmaya başladığı anda süt ve mısır unuyla çırpılmış yumurtayı tavaya boşaltın. Kuşkonmazları tavaya düzgünce dağıtın ve ardından da doğranmış kolot peynirini güzelce serpiştirin. Ocağın altı çok açık olmazsa iyi olur.

kuşkonmazlı omlet

 

 

Arada bir alt tarafın pişme durumunu kontrol edin. Alt taraf güzelce piştiği ve üst tarafta da pişme belirtileri kuvvetlendiği an spatula ile omleti alttan kaldırın ve hızla ters çevirerek (ama nazikçe) üstte kalan kısmı alta gelecek şekilde  tavaya tekrar koyun.

 

07042014(004)

Altta kalan kısım da pişince artık geriye yemek kalıyor 🙂

 

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Kuşkonmazlı Omlet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s