Çikolatalı Sufle

sufle çay

Sufleyi sevmeyen yoktur sanırım. Lezzetli olduğu kadar besleyici de olan bu tatlı yiyeceğin yapımı ve sunumu pek de basit değil.

Lokantalarda, pastahanelerde sufle un kullanılarak yapılır genellikle ve krem şanti ve pudra şekeriyle birlikte servis edilir. Pudra şekerinin orada ne işi var, mis gibi çikolatanın tadı varken?  Krem şanti de genellikle hazır, paket ürünü olur kremanın çırpılarak yapılanı yerine.  Sufleye ruhunu veren ise yumurta ve çikolatadır; iyi bir sufle yemek isteniyorsa kesinlikle içindeki çikolata çok iyi olmalıdır.  Yumurtanın da tazeliği ve organik olması aynı derecede önemli.

İşte size ev yapımı çok lezzetli bir sufle tarifi. Bu tarifte un yok.

Tarif ve pişirme kızıma ait, bana değil. Ben sadece yedim 🙂

Malzemeler :

  • Krema
  • Üç paket 80 gr.  bitter çikolata (Eti bulursanız iyi olur, yoksa Nestle)
  • 2 yumurta -organik- hiç değilse gidip köyden alın.
  • 1/4 bardak toz şeker
  • 2 çorba  kaşığı kakao
  • Süt

Yarim paket krema ocakta ısıtılacak. Ilıyan kremanın içine bir paket 80 gr. çikolata eklenecek ve eritilecek. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılacak. Buna ganaj krema deniyor. Bu krema buzdolabına kaldırılacak ve katılaşıncaya kadar orada muhafaza edilecek.

2 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılacak.

2 çorba kaşığı  kakao ve 1/4 bardak şeker ile yumurta sarıları güzelce karıştırılacak.  Ayrı bir kasede çok az süt ile 160 gr bitter çikolatayı eritilecek (çikolatanın erimesine yetecek kadar süt koyun) ve yunurtalı karışıma ilave edilecek.

Bir başka kapta ise yumurta beyazları köpürünceye kadar çırpılacak.

Yumurta beyazları 2 katına kadar hacim alınca daha önce hazırlanan çikolatalı karışım yumurta beyazlarına ilave edilecek. Yumurta beyazlarının sönmesine izin  vermeden bu karışım karıştırılacak ve yarısı sufle kabına dökülecek.  Sonra ortasına  daha önce hazırlanmış olan ganaj kremadan (buzdolabında bekliyordu) bir kaşık  konacak ve sufle kabının kalanı karışım ile doldurulacak (Kabarma payı bırakmaya dikkat!).

Doldurulan sufle kapları 185 derecede 20 dk pişirilecek.

Pişen sufle, yanında çırpılmış krema konmuş kaplarla servis edilecek.

20141025_210452

 

 

 

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s