Bir Çeşit Yumurtalı Ekmek

Bu gün yine evdeyim. Evde olunca ya yazılacak bir (kaç) rapor vardır, ya bahçede yapılacak iş vardır, ya alışverişe gidilecektir ya da hiç bir şey yoktur yapaılacak 🙂  Bu gün üçü de yok.  Ben de sabah kahvaltıda iki gün önce eşimin bulduğu bir tarifi denedim.

Bruşetta gibi bir şeye benziyor yaptığımız ve çok güzel oldu.  Bulabilirseniz gerçek köy yumurtası, halis zeytinyağı, güzel sucuk ve Kars kaşar peyniri kullanmanızı öneriyorum. Ekmek kesinlikle beyaz olmamalı. Gerçek esmer un veya tam buğday unundan yapılan özlü ekmek kullanın.  Bizim kullandığımız sucuk yaşadığımız yere yakın köydeki kasabın yaptığı sucuk. Bu sucuklar çok çabuk tüketildiğinden içinde marketlerde satılan sucuklardaki koruyucular yok. Sucuklar çok taze ve lezzeti olur hep. Sucuk yerine pastırma, salam veya jambon da kullanılabilir.

Bruşetta’ya benziyor diyorum zira bruşetta genellikle sarımsaklı olur ama bunda sarımsak yok, yakışacağını da düşünmüyorum. Kalın yeşil biber, kırmızı biber de yakışırdı ama evde olmadığından koyamadım, mevsimi değil.

Malzemeler:

  • İki büyük tam dilim ekmek
  • İki yumurta
  • Sucuk (kasap sucuğu)
  • İki kestane mantarı
  • Üç yaprak ıspanak
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı

İki büyükçe dilim ekmeği aşağıdaki gibi hazırlayın.  20170215_093703

İki büyük dilim kaşar peyniri ve sucuk küçük parçalar halinde doğranacak. Kaşar peyniri parçalarını iki yumurta ile birlikte ayrı bir kapta güzelce çırpın; kap bir köşede dursun. Sucuklar ise birazdan tavaya gidecek mantar ve ıspanak parçaları ile. 20170215_094936

Kestane mantarları ve ıspanak yaprakları güzelce yıkanacak ve kurutulacak sonra bir kesme camının üstünde küçük parçalar halinde doğranacak.20170215_094026

Doğranan mantarlar, ıspanak  tavada zeytinyağında öldürülecek, ancak fazla değil.20170215_094350

Sonra sucuklar eklenerek bir müdet daha ısıl işleme devam ama sucukları kurutmayın. Karışım hazırlanınca aşağıdaki gibi düzenledikten sonra tavaya içi boş ekmekler yerleştirilecek.20170215_095145

20170215_095229

Ekmeklerin tavaya değen tarafları  düzgün kesilmiş olmalıdır ki birazdan içlerine boşaltacağınız yumurta akıp gitmesin alttan. Ekmekleri yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta ve kaşar peyniri karışımını eşit miktarda ağır ağır dökün. Bu operasyonda önemli nokta tavanın kızgın olması. Yumurta karışımını hızlı dökmeyin ki kızgın tavaya değen ilk yumurta karışımı ekmeklerin altına yapışıp sızmayı önlesin. Sonra  hiç beklemeden ekmek içlerini yerleştirin.  20170215_095617

Alt taraf pişince, ekmekler ters çevrilecek. 20170215_095714

Alt taraf da kızarınca tabağa alıp sıcak sıcak yiyoruz 🙂 20170215_100253

 

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s