Kereviz yapraklı yumurta

20171204_153031Eskimeyen dostlarım Serdar Uzel ve Betül Uzel’i görmeye gittim geçtiğimiz günlerde Cunda adasına, namı diğer Alibey adası.  Onlar da beni öğle yemeği için Cunda Meze Dünyası adlı lokantaya götürdüler. Denizin hemen kenarında, aydınlık, temiz ve güzel bir yer. Orta yerinde de ateş yakılacak bir düzenek var, çok sevdim.

Turizm mevsimi olmadığından ve saat de 14:00 civarında olduğundan koca lokanta boştu. Bu da ayrı bir güzellik  oldu.

Cunda Meze Dünyası, adından da belli olduğu gibi nefis mezeleri olan bir lokanta, Girit mutfağı imiş.  Doğal olarak biz de hepsini şimdi anımsamadığım zeytinyağlı çeşitli otlara ağırlık verdik. Ama birisini iyi anımsıyorum, zira ilk defa yedim : kereviz yaprağı. Evet, bildiğimiz kereviz yaprakları zeytinyağlı olarak geldi, yanında sarımsak ve limon ile. Bu tavada yumurtaya da iyi gider diye düşündüm.

Bizde kereviz pişirilirken yaprakları falan da kullanılır ama ilk kez yapraklarını böyle yedim. Çok güzeldi

Eve dönünce ertesi gün bizim manava gittim meyve almaya biraz, ve varsa tavuklara da karnabaharların, lahanaların falan temizlenmiş yapraklarını. Manav sağ olsun doldurmuş zaten koca bir torbayı hazır etmiş. Alıp eve geldim torbayı. Tavuklara yeşillik vermek için hazırlık yaparken içinden koca bir demet taze dalında kereviz yaprağı çıkmaz mı?  Çıkar. Onları aldığım gibi ayrı bir poşete koyup kaldırdım buz dolabına. Akşam da yaprakları ayıkladım, güzelce yıkadım ve tekrar kaldırdım, bu sefer poşetsiz.

Bu sabah kahvaltı hazırlığında kümesten gelen bir yumurta ve temizlenmiş kereviz yaprakları mutfak tezgahına çıktılar. Kullandığım yaprak miktarı işte fotodaki kadar.

20171206_112629

Yaprakları ince ince doğradım kesme tahtasının üzerinde. Sonra bir miktar zeytinyağı ile tavada fazla öldürmeden çevirdim. Burası önemli: yapraklar diri kalacak şekilde pişecek.  Fotodaki tava 1 veya 2 kişilik.  Yapraklar pişerken bir miktar beyaz peyniri (yağlı olacak) kesme tahtasının üstünde küçük küplere böldüm. Bu peynirlerin bir kısmı tavadaki kereviz yapraklarının üzerine yerleştirildi. 20171206_113833

Ocak orta ateşte iken yumurta tavanın merkezine kırılacak ve beklemeden bir çatal yardımı ile sarısının biraz dağılması sağlanacak. Sonra da üzerine yukarıdaki fotoda kesme tahtasının üstünde kalan peynirler serpilecek. Bunu yapmadan önce biraz kırmızı pul biber ve karabiber serpmeyi unutmayın. Tuz koymuyoruz zira peynirin tuzu yeterli geliyor. 20171206_114107

Ateşin kuvvetini artık duruma göre  ayarlayın işte yumurtanın altını yakmayacak şekilde pişirin. 20171206_114735

Afiyet olsun.

 

 

Reklamlar

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s