San Sebastian peynirli kek

 2019 yılının son gününde eşimin San Sebastian cheesecake yapacağı tuttu. 

Adı üstünde peynirli kek bu ve de yumurtalı. Bizim yumurtalar doğrudan bizim kümesten geliyor. Demem o ki cCheesecake yaparken yumurtanın tazeliğinden emin olmakta yarar var.

San Sebastian yapımında kullanılan peynir labne değil, şöyle olmalı:mis.JPG

Bizim kekin içindekiler aşağıdaki gibi:

  • 4 paket Mis beyaz peynir 200 gramlık
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 paket 200 militrelik krema
  • 5 organik yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası -çok doldurmadan-
  • 2 çorba kaşığı Ova un -çok doldurmadan-.

Önce şekerle peyniri şeker erimeye başlayıncaya kadar çırpın.  Bu karışımın üstüne 2 paket krema ilave ederek krema kabarmaya başlayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Krema kabarınca karışıma vanilya, un, ve nişastayı ekleyerek çırpmaya biraz daha devam edin. Kabaran krema sönmemeli. Sonra bu karışıma her bir yumurtayı karışıma yedirerek 5 yumurta ekleyin. 

Elde ettiğiniz bu karışım yağlı kağıt döşenmiş (tabanı ve kenarlarına) kek kalıbına dökülecek. Yağlı kağıdı avucunuzda buruşturduktan sonra açarak kalıba döşerseniz  daha iyi. Biz normal kek kalıbı kullanıyoruz.

Fırını önceden 240 dereceye ısıtın. Keki fırına koyun.  10-15 dakika kadar üzeri renk alıncaya (pembeleşinceye)  kadar pişsin. Sonra sıcaklığı 200 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Pişirmede fırına göre davranmak çok yararlı olur.  Sonunda kekin üstü fotoğraftaki gibi renk almış olmalı. Kekin göbeği puding gibi sallanırken pişirmeyi durdurun ve  5 dakika  fırının sıcağında, 10-15 dakika kadar da fırının kapağı açık olarak bekletin.  Sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kek oda sıcaklığına gelince doğruca buzdolabına kaldırın. Bu arada sakın kesip de bir dilim almaya falan kalkmayın! 

Bu güzelim peynirli kekin üzerine sos falan koymadık biz. Siz de koymayabilirsiniz ve kekin kendi nefis tadına daha iyi varabilirsiniz. 

Keki buzdolabında en az 6 saat kadar bekletmenizde yarar var.

Kek fırından çıkarılarak kenarlarının açıldığı an: IMG-20191231-WA0017

 

 

 

20191231_185706

6 saat sonra buzdolabından çıkarılan çıkarıp bir dilim yiyin, afiyet olsun. Kendimiz yaptık diye demiyorum ama çok nefis oldu bu. 20200101_125059

About Selçuk Aytimur

Yolun yarısını geçeli çok olmakla birlikte, bana hiç öyle gelmiyor daha
Bu yazı Yemek içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s